Sivut

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ruoan ja viinin liitto

 

Kevättä kohti mentäessä kokkiopiskelijat testasivat

Matti Tuomen opastuksella ruokien ja viinien yhteensopivuutta. 



Kouluttajana Matti Tuomi


Viinitestitilaisuuden alkukattaus, Lasit katettuna kahdelle kuohuviinille ja kuudelle viinille.
Kuohuviinit Prosecco ja Pannier.







Alkuruokana vasabi-kylmäsavulohirullaa, haukimureketta, marinoitus siikaa, salaattia sekä juustoleipänen. Alkuruokien kanssa maisteltiin  kahta valkoviiniä; max Mann/Riesling sekä Alamons/Chardonnay.


















Pääruokana savustettua porsaan sisäfileetä, grillipihviä, kasviksia, punaviinikastiketta sekä perunadushessea. Pääruoan kanssa testattiin punaviinejä; Canga ja Castillo de Molina, joista Canga osoittautui ateiraan nähden sopivammaksi ja täyteläisemmäksi.











Jälkiruokana suklaafondantia, sitrussorbettia ja tyrnikastiketta. Jälkiruokaviineinä testattiin La Cahlraa sekä Floralisea, joista kummatkin saivat oman suosionsa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti